МОУ: В перший день весни на Донбасі зафіксовано два обстріли

 

За минулу добу, 1 березня, російсько-окупаційні війська здійснили два прицільних обстріли позицій Збройних сил України. Унаслідок ворожого вогню жоден український захисник не загинув і не був поранений.

Як повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

На Луганському напрямку зафіксовано 1 прицільний мінометний обстріл з боку окупантів: близько 15:40 вони випустили 10 снарядів з мінометів калібру 82 мм по захисниках Світлодарська.

На Донецькому напрямку бойовики також не спромоглися в повній мірі дотриматися режиму припинення вогню. Після 22:00 вони протягом майже години обстрілювали позиції ЗСУ біля Пісків з мінометів калібру 82 мм, випустивши понад 10 снарядів, а також з озброєння БМП і гранатометів.

Як наголосив речник МОУ, українські військовослужбовці повністю дотримувалися Мінських домовленостей і вогонь у відповідь не відкривали.

Він також повідомив, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, командування російських окупаційних військ “продовжує проведення провокацій з подальшим звинуваченням української сторони у зриві Мінських домовленостей та обстрілах цивільного населення”.

За даними розвідників, окупаційне командування ЗС РФ готується провести навчання в безпосередній близькості до лінії зіткнення. Під час навчань планується проведення стрільб з озброєння танків та БМП, а також заняття з водіння бойових машин в умовах максимально наближених до бойових.

Читайте також:
Перший день весни: один обстріл, сили АТО чистять цивільні дороги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна