Україна забере кораблі тільки разом із Кримом, – Порошенко

 

Україна може забрати з Кримського півострова свої військові кораблі тільки разом із Кримом.
Про це президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції в середу, 28 лютого.

“Ми точно готові прийняти кораблі з Криму. І мова не в причинах – чи є, чи немає там ремонту, комплектації або будь-чого іншого. Ми готові прийняти кораблі з Криму тільки разом із Кримом. Упевнений у тому, що це є одностайна позиція і української влади, і українського народу”, – наголосив глава держави.

Порошенко запевнив, що для повернення Криму під суверенітет України будуть використані всі можливі дипломатичні, санкційні та судові інструменти.

Читайте також:
Гройсман готовий прийняти від Путіна кораблі разом із Кримом

Як повідомляла “Новинарня“, 11 січня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова передати Україні військові кораблі та іншу техніку й озброєння з окупованого Криму.

Після окупації Криму в 2014 році Росія вже була почала передавати Україні захоплену техніку, однак після вторгнення на Донбас цей процес було призупинено “до повного припинення українськими силовиками бойових дій”.
На сьогодні в Криму залишилося 17 кораблів, катерів і суден, у тому числі 11 бойових кораблів, а також ракетні озброєння, літаки, сухопутна бронетехніка тощо.

У лютому міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна не погодиться на пропозиції Росії щодо повернення військової техніки, які зашкодять юридичній позиції нашої держави у міжнародних судах.

Читайте також:
Українську військову техніку слід забирати з Криму в будь-якому разі,
щоб використати з призначенням, – УМЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна