Путін заявив про намір віддати Україні захоплену в Криму військову техніку. І “розморозити” Донбас

Росія готова повернути Україні її військову техніку, захоплену РФ під час окупації Криму.
Про це президент Російської Федерації Володимир Путін заявив у четвер, 11 січня, на зустрічі з керівниками російських друкованих ЗМІ та інформаційних агентств, передає пропагандистський канал “Звезда“.

“Ми готові продовжити цей процес, готові передати військові кораблі Україні, які в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку”, – сказав глава Кремля.

При цьому Путін зазначив, що вся українська бойова техніка – “десятки кораблів і десятки бойових літаків” – перебуває в “жалюгідному стані”.

На тій же зустрічі Володимир Путін, який веде президентську виборчу кампанію, висловив сподівання, що відносини РФ з Україною поліпшаться після врегулювання на Донбасі, але не згадав при цьому про окупацію Криму.

За його словами, Росія не зацікавлена в “заморожуванні” конфлікту на Донбасі і хотіла б, щоб ситуація була розв’язана.
Але, наголосив він, “розв’язана так, щоб вона не викликала занепокоєння ні в кого, хто живе на її території”.

Путін повторив, що нині у відносинах між Росією і Україною “абсолютно ненормальна ситуація”, яка склалася “замість конструктивного розвитку відносин між двома близькими, братніми країнами, між частинами фактично одного й того самого народу”.

“Розраховую, що після вирішення питань на Донбасі – рано чи пізно це станеться, сумнівів у цьому немає, – будуть нормалізуватися міждержавні відносини між Росією і Україною загалом”, – заявив глава РФ.

При цьому Путін не пояснив, як може бути можлива така нормалізація за умов, коли Росія продовжує незаконно окупувати український Крим.

Читайте також:
Путін збільшив розміри “вільної економічної зони” в окупованому Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.