Порошенко: ЗСУ слід укріпити для звільнення окупованих територій

 

Президент Петро Порошенко заявив про потребу зміцнити Збройні сили України не лише для утримування нинішніх рубежів, а й для звільнення окупованих територій.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав на прес-конференції в середу, 28 лютого.

Глава держави наголосив, що ціна агресії для Росії як країни-агресора зростає завдяки зміцненню ЗСУ і продовженню політики санкцій проти Москви.

“Це, звичайно, значно зменшує ризик повномасштабної агресії росіян по всіх азимутах, але аж ніяк не зводить цю загрозу до нуля. Тому наша армія має забезпечити безпеку по всій лінії державного кордону”, – сказав Порошенко.

“Посилення її (армії) бойової спроможності залишиться моїм головним пріоритетом як верховного головнокомандувача Збройних силу України. Наші Збройні сили слід укріпити настільки, щоби вони були не лише обороноздатними, але й спроможними звільнити окуповані території. Це – наше безумовне право, і воно має бути забезпечене достатнім військовим потенціалом”, – підкреслив Петро Порошенко.

Водночас, за словами президента, пріоритетним та в даний час безальтернативним вважається мирний, політико-дипломатичний спосіб відновлення територіальної цілісності.

“Будемо дотримуватися Мінських домовленостей і наполегливо добиватися розміщення миротворчої місії ООН на прийнятних для України умовах”, – додав він.

Порошенко також відзначив важливість прийняття закону про відновлення державного суверенітету на окупованій частині Донбасу.

“Цей закон набув зараз чинності. Найближчим часом, згідно його вимог, я проведу реорганізацію управління підрозділами Збройних сил на Сході”, – повідомив президент.

Читайте також:
Замість АТО. Порошенко підписав закон про деокупацію і наказав міняти формат

Генерал Мікац: Узяти Луганськ можна легко.
Але це розв’яже руки Росії для наступу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.