Сенцов не зникав з колонії на Уралі

Український режисер Олег Сенцов, як і раніше, перебуває в колонії російського міста Лабитнангі, його нікуди не перевозили.

Як передає “Новинарня“, про це в коментарі Крим.Реалії повідомив  адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Я зв’язався з офіційними представниками колонії. Вони мені сказали, що Сенцов нікуди не перевозився й перебуває зараз у колонії», – сказав адвокат.

Раніше стало відомо, що на лист на адресу Сенцова за останнім відомим місцем перебування ув’язненого (колонія), відправник отримав відповідь про те, що «одержувач не перебуває в цій установі».

 

Сестра політв’язня Наталія Каплан заявила, що в черговій частині їй відмовилися надати інформацію, по телефону начальника колонії ніхто не відповідає.

Читайте також:
У Сенцова в колонії “Білий ведмідь” почалися проблеми з серцем

Як інформувала “Новинарня“, невдовзі після окупації Криму, 11 травня 2014 року, співробітники російських силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка в Сімферополі. Їм висунули обвинувачення у підготовці теракту.
25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.
Зараз він перебуває в сумновідомій колонії у Харпі (Ямало-Ненецький автономний округ Тюменської області РФ).
Повідомлялося, що після перевезення в нову колонію Сенцов тривалий час утримувався в штрафному ізоляторі.
Російський правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна