У Сенцова в колонії “Білий ведмідь” почалися проблеми з серцем

 

За час перебування в колоніях РФ та етапування український політв’язень Олег Сенцов сильно схуд, у нього почалися проблеми з серцем.
Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

“За два з половиною місяці у нього загострився ревматизм. Він там в холоді перебував, холодні камери, холодні автозаки, поїзд, в якому він їхав, без опалення. Йому виписали мазь зігріваючу. Ще в нього почалися проблеми з серцем. Лікар попросив його картки дитячі. Я думаю, що найближчим часом ми ці картки знайдемо, направимо в колонію, і Олегу буде призначено лікування”, – розповів адвокат, якого цитує “Громадське ТБ”.

За словами Дінзе, наразі Сенцов знаходиться в колонії “Білий ведмідь” в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (північ Тюменської області РФ).

Утиски або тортури до українця там не застосовуються.

“До Олега там шанобливе ставлення, ніхто не утискає. Раніше там були жорстокі умови, і побиття, і не дуже хороші умови утримання. В даний час, коли керівництво колонії змінилося, умови хороші. Наскільки це можливо. Вони дотримуються законності, дотримуються правил внутрішнього розпорядку. Як в армії, все строго за статутом. Враховуючи це і дисципліна залізна”, – додав адвокат.

Нагадаємо, громадян України Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому РФ Криму, російська влада звільнила 25 жовтня за посередництва Реджепа Таїпа Ердогана, передавши їх Туреччині.
За неофіційною інформацією, домовленість про передачу Чийгоза та Умерова було досягнуто під час останньої зустрічі Ердогана і російського президента Володимира Путіна.
У Держдумі РФ стверджують, що з проханням про помилування лідерів кримськотатарського руху до президента Путіна звертався муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв.

Як інформувала “Новинарня“, невдовзі після окупації Криму, 11 травня 2014 року, співробітники російських силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка в Сімферополі. Їм висунули обвинувачення у підготовці теракту.
25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.
Зараз він перебуває в сумновідомій колонії у Харпі (Ямало-Ненецький автономний округ Тюменської області РФ).
Повідомлялося, що після перевезення в нову колонію Сенцов тривалий час утримувався в штрафному ізоляторі.
Російський правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.

Читайте також:
Чийгоз та Умеров просили Ердогана про пріоритетне звільнення Сенцова

Лист Сенцова з російського полону: Не треба нас витягувати
за будь-яку ціну, перемогу це не наблизить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.