Президент Фінляндії вважає війну на Донбасі найбільшою проблемою Європи

 

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо вважає, що конфлікт на сході України є найбільшою проблемою на європейському континенті.
Про це він сказав у вівторок, 27 лютого, в рамках офіційного візиту до Фінляндії міністра оборони України Степана Полторака, передає прес-служба Міноборони.

“Ми уважно спостерігаємо за усіма подіями, які відбуваються в Україні, та з великим співчуттям ставимося до того, що збройний конфлікт на сході України продовжується і страждають люди. Ця криза – найбільша проблема на європейському континенті”, – зазначив Нііністьо.

У свою чергу Полторак висловив подяку Фінляндії за підтримку України на міжнародній арені.

“Вдячний президенту Республіки Фінляндія за послідовну конструктивну підтримку України на міжнародних майданчиках, небайдужість до долі наших громадян, які відстоюють незалежність країни”, – підкреслив в ході зустрічі генерал армії.

На зустрічі глава вітчизняного оборонного відомства ознайомив присутніх з поточною обстановкою на сході країни та баченням української сторони як врегулювати кризу.

В ході перемовин також обговорювалися питання можливості залучення до стабілізації обстановки миротворчої місії ООН та позиції української сторони щодо організації діяльності миротворців на сході держави.

Читайте також:
До миротворчого контингенту на Донбасі готова долучитися і Фінляндія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна