Прапор України на закритті Олімпіади понесе чемпіон Абраменко

 

Честь нести прапор України на церемонії закриття ХХІІІ зимових Ігор-2018 у Пхенчхані довірена олімпійському чемпіону з фрістайлу Олександрові Абраменку.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба НОК.

“Саме він (Абраменко) в олімпійському Пхьончхані переписав історію українського фристайлу. Здобувши медаль найвищого ґатунку, Олександр став не тільки першим володарем золотої олімпійської медалі в вітчизняному фристайлі, а й першим олімпійським чемпіоном серед чоловіків за часи виступів української команди незалежної України”, – зазначили в Національному олімпійському комітеті.

Як писала “Новинарня“, працівник ЗСУ, син військовослужбовця з Миколаївщини Олександр Абраменко – перший і наразі єдиний український медаліст та чемпіон Пхенчхана-2018.
“Золото” Абраменка стало третьою золотою нагородою українців на Білих Олімпіадах у період незалежності, а загалом – восьмою нашою олімпійською медаллю на зимових Іграх.

Неофіційний медальний залік після 24 лютого:

Нагадаємо, церемонія закриття Олімпіади-2018 відбудеться в неділю, 25 лютого, о 13:00 за київським часом.

Телетрансляція – “UA:Перший”.

Читайте також:
Чому обійми олімпійця Абраменка з росіянином на п’єдесталі – це погано

За олімпійське “золото” Абраменка уряд викладе 125 тис. доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна