Від Ужгорода до Миколаєва: СБУ розповіла про регіональні диверсії проросійських сил

 

Служба безпеки України фіксує активізацію спецслужб Російської Федерації для дестабілізації ситуації в країні та дискредитації України перед світовою спільнотою.

Як повідомили у прес-центрі СБУ 23 лютого, тільки в лютому було зафіксовано 12 таких провокацій, серед яких підпал товариства угорської культури на Закарпатті.

Також з метою розпалу міжнаціональної ворожнечі, за інформацією СБУ, російські спецслужби планували організувати в Ужгороді фейковий захід.

“Ми отримали інформацію, що Росія замовила проведення підривної інформаційної акції під виглядом публічних слухань на тему: «Дотримання національно-культурних прав угорців Закарпаття у контексті ст. 7 Закону України «Про освіту». Під час заходу мали прозвучати заклики щодо надання автономії угорцям Закарпаття через нібито утиски українською владою. Пропагандистські сюжети та новини замовники планували широко висвітлити у російських ЗМІ та активно поширити в інтернеті. Співробітники СБУ задокументували, що координатором акції виступила представниця відомої громадської організації, а безпосереднім виконавцем ‒ голова благодійного фонду з Києва”, ‒ повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Крім того, в СБУ задокументували, що громадянин РФ Давид Пономарьов, відомий підготовкою терактів у Миколаєві у 2015 році, знову намагався організувати диверсії в Миколаєві та Ужгороді.
“Оперативники СБ України попередили організацію Пономарьовим ще більш зухвалих провокацій у Чернівецькій області. Виконавцям, особи яких встановлені Службою, перерахували з Росії авансовий платіж за підпал двох румунських шкіл на Буковині”, – йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна