Росія веде проти України 24-ту війну, – Ющенко на Балто-Чорноморському форумі

 

Окупація Криму та збройна агресія на Донбасі є вже 24-ю війною Росії проти України.

Про це заявив екс-президент України Віктор Ющенко на Балтійсько-Чорноморському форумі в п’ятницю, 23 лютого, повідомляє “Укрінформ”.

“Останні чотири роки ми страждаємо. Хоча, це — 24-та війна, яку ми ведемо з Росією”, – сказав президент України 2005-2010 років.

Ющенко наголосив, що наразі ми живемо у світі, де серйозно порушується безпековий баланс.

“Давайте поглянемо на політичну карту Європи: за останні 50 років такої безпекової ситуації у Східній Європі ще не було. У Європі сім військових конфліктів, шість із них на Сході Європи, один з них гарячий”, – наголосив він.

При цьому, за словами Ющенка, ніхто з дипломатів не вірить у дипломатичне врегулювання конфліктів, “бо всі розуміють, що у нас немає позитивної практики з вирішення конфлікту”.

За словами Ющенка, Росія причетна до шести конфліктів, які є у Східній Європі.

“Від Нагірного Карабаху, пройшовши весь Південь Європи і дійшовши до Донбасу — у кожному з шести конфліктів агресором, окупантом є Росія. З такою імперською політикою, рецидивами імперської політики, у ХХІ століття ходити не можна”, – додав екс-президент, який саме 23 лютого відзначає 64-й день народження.

Як повідомляла “Новинарня“, в Балтійсько-Чорноморському форумі в Києві 22-23 лютого беруть участь колишні глави держав пострадянського табору – України, Польщі, Латвії, Литви, Болгарії, Молдови, Білорусі та екс-держсекретар Росії Геннадій Бурбуліс.

Читайте також:
Ющенко: Влада використовує війну для виправдання своєї неефективної політики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.