Порошенко зустрівся з колишніми лідерами Балто-Чорноморського регіону

 

Президент Петро Порошенко провів зустріч з колишніми лідерами країн Балто-Чорноморського регіону, які 22-23 лютого в Києві беруть участь у IV форумі “Солідарна безпеку країн Балтійсько-Чорноморського регіону як консенсусна стратегія для великої Європи”.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на форумі Україну представлятють президенти Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко, Білорусь – колишній голова ВР Станіслав Шушкевич, Болгарію – екс-президент Петар Стоянов, Литву – колишній голова Сейму Вітаутас Ландсбергіс, Латвію – екс-президент Валдіс Затлерс, Молдову – екс-президент Петру Лучинський, Польщу – екс-президент Александр Квасневський.
Президентом форуму є Геннадій Бурбуліс, державний секретар РФ 1991-1992 років.

Учасники зустрічі в АП обговорили проблеми регіональної та глобальної безпеки і відзначили необхідність підвищення ефективності механізмів забезпечення безпеки в світі і в Європі, в тому числі, передбачених Статутом ООН та програмними документами ОБСЄ.

Під час зустрічі також обговорювалися питання безпеки в Балто-Чорноморському регіоні, зокрема, спроби дестабілізації ситуації в країнах регіону.

Петро Порошенко підкреслив, що ціль Росії – не тільки Україна, а регіон у цілому, тому важливо продовження санкцій проти Москви до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Співрозмовники наголосили на необхідності підвищення ефективності механізмів забезпечення безпеки в світі і в Європі, в тому числі, передбачених Статутом ООН та програмними документами ОБСЄ.

Президент також поінформував про ситуацію на Донбасі та відзначив важливість продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей, зазначає прес-служба президента України.

Читайте також:
Ющенко: Влада використовує війну для виправдання своєї неефективної політики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна