За тиждень знищено 11 бойовиків, – “ІС”

 

За попередній тиждень бойовики “ДНР/ЛНР” втратили вбитими 11 осіб. З них так звана “армія ДНР” – 6, “ЛНР” – 5.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті групи “Інформаційний спротив”, що співпрацює з українською розвідкою, від 21 лютого.

У звіті сказано:
“В останній тижневий період підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали 11 осіб:
1-й армійський корпус – 9 ошмсп мп (Новоазовськ) – 2 військовослужбовців, 3 омсбр (Горлівка) – 1 військовослужбовець, 5 омсбр (Макіївка) – 1 військовослужбовець, 11 омп (Макіївка) – 1 військовослужбовець, 100 омсбр (Донецьк) – 1 військовослужбовець;
2-й армійський корпус – 7 омсбр (Брянка) – 5 військовослужбовців”, – сказано в повідомленні, яке поширив координатор “ІС” нардеп Дмитро Тимчук.

Зазначається також, що останній тижневий період підрозділи 1 і 2 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили понад 90 вогневих нальотів (за попередній тижневий період – до 70) зі 122-мм артилерійських систем, 82/120-мм мінометів, 122-мм переносних реактивних пускових установок “Град-П”, БМП і танків.

Найбільш інтенсивно вогневі удари наносилися противником по позиціях українських військ в районі населених пунктів Попасна, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Авдіївка, шахта “Бутівка”, Піски, Кримське, Світлодарськ, Лозове, Новолуганське, Зайцеве, Новотроїцьке, Тарамчук, Чермалик, Павлопіль, Водяне і Широкине.

“Противник продовжує активне ведення повітряної розвідки бойових порядків ЗС України – в період із 13 по 19 лютого ц. р. зафіксовано 21 розвідувальний політ БПЛА ВС РФ, в т.ч. три польоти БПЛА “Орлан-10″, які здійснювали захід в оперативно-тактичну глибину оборони ЗС України. При цьому особливу увагу противник зосередив на викритті об’єктів, а також виявленні змін в бойових порядках ЗС України”, – сказано в повідомленні.

Відзначається активізація діяльності маневрених груп РЕР і РЕБ (радіоелектронна розвідка і боротьби) противника вздовж всієї лінії зіткнення.

У зоні відповідальності “2 АК ЛНР” зафіксована робота новітнього російського комплексу радіоелектронної боротьби “Леєр-3” (РБ-341В), призначеного для придушення сигналів передавачів GSM-зв’язку (вперше цей комплекс був показаний на початку жовтня 2015 року на виставці “День інновацій Південного військового округу “).
При цьому, на мобільні телефони військовослужбовців ЗС України розсилалися SMS-повідомлення провокаційного характеру.

У рамках зимового періоду навчання противник на полігоних “Центральний” і “Приморський” проводив заходи з бойової підготовки, спрямовані на злагодження підрозділів при проведенні наступальних дій, а також відпрацювання питань організації взаємодії при діях у складі розвідувально-вогневого контуру із застосуванням БПЛА.

Читайте також:
Українські військові збили російський безпілотник “Орлан-10” поблизу Торецька

Роздратований Хуг заявив про рекорд обстрілів на Донбасі з минулої весни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна