Апеляційний суд скасував арешт Димінського

 

Апеляційний суд Києва скасував постанову про обрання бізнесмену Петру Димінському запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою у справі про скоєння смертельної ДТП.

Як передає “Новинарня“, про це у Facebook повідомив адвокат Димінського Микола Лисий.

“19 лютого 2018 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу адвоката і скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 18 грудня 2017 року про обрання підозрюваному Димінському П.П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – пише адвокат.

За його словами, Апеляційний суд “дав належну правову оцінку безпідставності обраного запобіжного заходу, а також порушенням закону, які були допущені при обранні запобіжного заходу”.

“Фактично слідчий і прокурор не мали права ініціювати питання про обрання Димінському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а у слідчого судді не було жодної підстави для задоволення такого клопотання”, – заявляє Лисий.

Крім цього, адвокат повідомляє, що Печерський суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про закриття справи проти охоронця Димінського Андрія Борща за підозрою в причетності до смертельної ДТП.

“8 лютого 2018 року ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва постанову прокурора відділу Генеральної прокуратури України Ярошенка В.Г. від 07.12.2017 року скасовано, а матеріали кримінального провадження повернуто Генеральній прокуратурі України для досудового розслідування”, – повідомив адвокат.

Слідчий суддя дійшов висновку, що постанова прокурора про закриття кримінального провадження не відповідає вимогам законності та неупередженості, не ґрунтується на всебічному та повному дослідженні обставин кримінального провадження, адже спростування пред’явленої Борщу підозри потребує подальшого досудового розслідування.

Читайте також:
Суд дав дозвіл на затримання олігарха Димінського

Як інформувала “Новинарня“, 18 серпня поблизу села Ямельня на Львівщині автомобіль “Мерседес”, що належить бізнесмену, президенту ФК “Карпати Львів” Петру Димінському, в’їхав у легковик, за кермом якого була 31-річна Наталя Тріла. Вона померла на місці. У цей час в авто був Димінський. За свідченнями очевидців, він сам керував автомобілем.
Однак вину за скоєння ДТП взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ, якого затримали правоохоронці.
Сам Петро Димінський терміново виїхав за кордон і досі перебуває не в Україні.
Згодом мати загиблої написала заяву про відсутність претензій до олігарха.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна