Суд відпустив “солом’янського стрільця”. Аваков погрожує забрати поліцію від судів

 

Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського під час сутичок під Солом’янським судом, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову.
Про це в понеділок, 19 лютого, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Це потворне рішення зобов’язує мене як міністра, у підпорядкуванні якого перебувають Національна поліція і Нацгвардія, вжити адекватних заходів реагування. Зранку звернувся до прем’єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як у таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів”, – написав Аваков у “Фейсбуці”.

Міністр заявив, що вимагає “від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді”, а “від прокуратури і апеляційного суду негайно ухвалити справедливе рішення за фактом заподіяння вогнепального поранення поліцейському”.

Як інформувала “Новинарня“, 15 лютого біля Солом’янського районного суду Києва, який розглядав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами й “тіушками” з числа прибічників Труханова, а також між праворадикалами і правоохоронцями. Під час сутичок під будівлею суду один працівник поліції отрмиав вогнепальні поранення в ногу. “Тітушки” всередині будівлі побили двох активістів.
Труханова суд відпустив на поруки нардепа від БПП.

Читайте також:
“Так виглядає дно”. Одеська міськрада зустріла підсудного Труханова оплесками.
ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна