З передової зник армієць ЗСУ. “Сепари” говорять про полоненого. ОНОВЛЕНО

 

У суботу, 17 лютого, під час перевірки наявності особового складу одного з військових підрозділів сил антитерористичної операції виявлено відсутність військовослужбовця. Проводяться першочергові пошукові заходи.
Як передає “Новинарня“, про це вдень повідомив прес-центр штабу АТО близько 16:00.

Кількома годинами раніше інтернет-ресурси бойовиків “ДНР” поширили інформацію, нібито “українська диверсійно-розвідувальна група минулої ночі провела невдалу спробу бойової вилазки до позицій ДНР на північ від Донецька”, біля села Піски.
Як заявив так званий “начальник прес-служби ЗС ДНР” Данило Безсонов, внаслідок інциденту в полон потрапив військовослужбовець 57-ї бригади ЗС України, ще двоє – загинули.

Безсонов додав, нібито “полонений вже встиг розповісти про вкрай негативне ставлення до силовиків з боку мирного населення у зв’язку зі злочинністю в лавах ЗСУ, а також невдоволення самих військовослужбовців українською владою”.

Відео з полоненим бойовики наразі не поширювали.

ОНОВЛЕНО. Прес-центр штабу АТО спростував заяви керівництва бойовиків “ДНР” про те, ніби 57-ма окрема мотопіхотна бригада зазнала втрат внаслідок “вилазки” до позицій противника в районі Пісок.

“У мене немає інформації, що сьогодні чи вчора був [такий] бій під Пісками, чи з втратами, чи без”, – сказав у коментарі “Новинарні” речник штабу АТО Василь Лабай.

Він зазначив, що інформацію про перебіг бойових дій прес-центр АТО подає кожного ранку й вечора, і на даній ділянці фронту, неподалік Пісок, “противник вів вогонь із забороненого озброєння… Зокрема, агресор застосував 120- та 82-мм міномети і здійснив п’ять пострілів із танка”.

На уточнююче запитання, чи можна стверджувати, що бою за участю ДРГ не було, підполковник Лабай сказав: “Так”.

Він наголосив, що ворог поширює дезінформацію.

Речник штабу АТО також не підтвердив припущення, що зниклий із підрозділу військовослужбовець ЗС України може бути в полоні НЗФ ОРДО.

“Його розшукують. У мене інформації про те, що наш військовослужбовець може бути заручником [бойовиків], немає”, – зазначив Василь Лабай.

“Проводимо першочергові пошукові заходи з приводу цього невиявленого [військового]”, – додав речник штабу АТО.

Він звернув увагу на офіційне зведення станом на 18:00, в якому сказано, що “внаслідок вогню агресора ніхто із українських воїнів не постраждав”.

Нагадаємо, минулого тижня після бою в районі Жолобка/Кримського бойовики “ЛНР” заявляли про трьох загиблих військовослужбовців ЗСУ, хоча був убитий і захоплений на бік ОРЛО один український армієць.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна