“Вести” забарикадувалися: АРМА просить прокуратуру витурити з приміщень “тітушок” Клименка. ОНОВЛЕНО

 

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом (АРМА), просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями київського ТРЦ “Гуллівер”.

Відповідний лист, спрямований до Головної військової прокуратури 14 лютого, є в розпорядженні “Української правди”.

У листі зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33-му поверхах “Гуллівера” (пл. Спортивна, 1-а) площею 1560,7 м кв, 1560,3 м кв та 1339,9 м кв в управління Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів (АРМА).
31 січня 2018 року Печерський суд наклав арешт і передав АРМА і нежиле приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 м кв.
Оскільки вироки суду не було виконано, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА.
Але того ж дня невідомі особи штурмували їх, а охорона “Гуллівера” відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31-й поверх пішки.
У цей час нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ “Юнісон Груп” екс-глави Міністерства зборів і доходів Олександра Клименка (саме його активів стосується справа).

13 лютого управитель повідомив, що вхід на 32-й та 33-й поверхи “Гуллівера” заблоковано, ліфти теж; усі комунікації там відключено, а представникам управителя погрожують “фізичною розправою”.

За даними АРМА, у передані їй приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі і “псують меблі, будують із них барикади влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя”.

Нацагентство просить Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходи, аби допомогти АРМА у “наведенні порядку” на 31-33-му поверхах торгово-офісного комплексу і забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

Як відомо, в частині згаданих приміщень розташовувалася редакція газети “Вести”, що належить Клименку, який переховується в Росії.

ОНОВЛЕНО
Редакція “Новинарні” отримала лист від ТОВ “Юнісон Груп”. У компанії заявляють, що АРМА “навмисно перекручує факти і вводить в оману ГПУ і громадськість з метою провокації”.

“Компанія «Юнісон Груп» є законним власником трьох поверхів в БЦ «Гуллівер». Право користування цими приміщеннями закріплено рішенням слідчого судді Печерського районного суду м.Києва Васильєвої Н.П. від 29.08.2017 р. Починаючи з 6-ї ранку 8 лютого 2018 року, 32-й і 33-й поверхи БЦ «Гуллівер» перебувають під постійним контролем невідомих нам осіб, яких курирує компанія-управитель «Бізнес-центр “Навігатор”», обрана за результатами неправомірного тендера АРМА. Раніше було встановлено факт прямого родства голови тендерного комітету АРМА і представника компанії «БЦ “Навігатор”», – заявляє адвокат Наталія Шєїна, яка представляє інтереси «Юнісон Груп».

У компанії припускають, що лист голови АРМА Антона Янчука до військової прокуратури – “умисна провокація чиновників АРМА з метою дискредитувати позицію законного орендаря 32-го поверху, яким є медіа-холдинг «Вести Украина»”.

“32-й поверх «БЦ Гуллівер» був зданий в довгострокову оренду медіа-холдингу «Вести Украина». Всі спроби представників власника приміщення, адвокатів і журналістів отримати доступ на 32-й поверх, де залишилося заблокованим майно нашого орендаря, не мали успіху. Крім того, журналісти були піддані тиску та отруєнню невідомим газом. Всі ці факти зафіксовані нарядами Національної поліції, які ми неодноразово викликали. Відповідні фото і відео підтвердження опубліковані в ЗМІ», – нагадує адвокат.

“Підтвердженням брехні чиновників АРМА” в «Юнісон Груп» називають і фотографії, опубліковані разом із листом до військової прокуратури.

“Ці фотографії зроблені в офісі 32-го поверху. Відповідно, їх могли зробити тільки ті люди, які там безпосередньо перебувають. У нас є записи камер відеоспостереження, встановлених на 32-му поверсі, де зафіксовано систематичне перебування представників компанії-управителя в приміщенні”, – запевняють у компанії, обіцяючи оскаржити дії АРМА в національних та європейських судах.

Читайте також:
В офісах Клименка та в редакції “Вестей” проходять обшуки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна