АРМА з поліцією силою передали компанії-управителю приміщення Клименка в “Гуллівері”

 

Національне агентство з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) в четвер, 8 лютого, провело силові дії в ТРЦ “Гуллівер” у Києві на поверхах, які належали структурам олігарха-втікача Олександра Клименка, екс-міністра зборів і доходів часів Януковича.

“8 лютого завдяки спільним діям Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції на виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року всупереч опору невстановлених осіб всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу “Gulliver” за адресою: м. Київ, площа Спортивна, 1А, були фактично передані в управління Національному агентству”, – йдеться в повідомленні АРМА.

Відтак АРМА фактично передало ці приміщення в управління компанії-управителю.

“Наразі єдиним законним власником зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі вказаного договору управління майном. Усі перешкоди такому управлінню є незаконними та порушують як права компанії-управителя, так і зазначене рішення слідчого судді, що є кримінально караним діянням”, – йдеться в повідомленні.

Прес-служба АРМА додає, що компанія-управитель уповноважена передавати зазначені приміщення в оплатне користування всім охочим.

“Відповідно, особи, які займали вказані приміщення до їх фактичного передання компанії-управителю, мають змогу оперативно укласти з нею відповідний договір оренди, що дозволить їм перебувати там на законних підставах”, – пояснили в Нацагенстві.

Повідомляється, що слідчо-оперативну групу викликала компанія-управитель у зв’язку з поширенням в деяких ЗМІ інформації про недобросовісні дії її представників.
Правоохоронців викликали для з’ясування цих обставин у встановленому законом порядку.

Також в АРМА додали, що неодноразово намагалися встановити, які компанії перебувають на зазначених поверхах офісного центру, але стикалися зі спротивом.

“Невідомі особи, порушуючи зазначене рішення слідчого судді та вимоги закону, сьогодні, як і в минулі рази, чинили перешкоди та спротив представникам Нацагентства та Головної військової прокуратури щодо виконання такого рішення та передачі зазначених приміщень в управління Національному агентству”, – йдеться в повідомленні АРМА.

Як відомо, на зазначених поверхах центру “Гуллівер” розташований зокрема медіахолдингу “Вести” Олександра Клименка.
Його працівники зранку повідомляли про силові “обшуки” на поверхах.


Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у коментарі ЗМІ зазначила, що обшуки в “Гуллівері” можуть бути пов’язані зі справою екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Як відомо, 15 грудня 2017 року співробітники АРМА вже заявляли, що їхній діяльності чинять опір в приміщеннях “Юнісон груп”, де розташований офіс медіахолдингу “Вести”.

“Вести” наполягають на незаконності дій представників АРМА.

Як інформувала “Новинарня“, 14 липня Головна військова прокуратура разом із Національною поліцією проводила перший комплекс обшуків у приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, в тому числі в медіахолдингу “Вести”.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав тоді, що холдинг пов’язаний із злочинною схемою “розкрадання державних коштів режимом Януковича”, зокрема, Олександром Клименком.
Аваков повідомив, що в рамках розслідування діяльності безпосередньо екс-міністра буде описано і заблоковано майно групи компанії “Юнісон” на 12 млрд. грн.

Наприкінці 2017 року генпрокурор Юрій Луценко анонсував конфіскацію деяких “ватних” медіаактивів олігархів-втікачів.

Як відомо, газета “Вести”, що фінансується Клименком, який перебуває в Росії, різко критикує українську владу та проукраїнську політику.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна