Президент нагородив Мирослава Поповича орденом

 

Президент Петро Порошенко підписав указ про нагородження визначного філософа Мирослава Поповича орденом Свободи (посмертно).

У документі, який оприлюднено на ФБ-сторінці президента 14 лютого, зазначається, що Попович нагороджений “за визначні особисті заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства і розвитку демократії, багаторічну плідну наукову та громадсько-політичну діяльність”.

Як повідомляла “Новинарня“, доктор філософських наук Мирослав Попович помер 10 лютого у віці 87 років. Він був одним з учасників ініціативи “Першого грудня”, директором Інституту філософії імені Сковороди НАН України.
Похований 13 лютого на Байковому цвинтарі.
Президент Порошенко брав участь у церемонії прощання з визначним інтелектуалом.

Орден Свободи – державна нагорода, затверджена у 2008 році, встановлена для відзначення громадян за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Читайте також:
Знакове інтерв’ю Мирослава Поповича:
Якщо будемо так продовжувати, знову закінчимо Януковичем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна