Геращенко про свій демарш на ТКГ в Мінську: Сепаратисти погрожували моїм дітям

 

На засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ в Мінську 14 грудня представниця України Ірина Геращенко вчинила демарш через дії представників ОРДЛО та координатора ОБСЄ.

Як передає “Новинарня“, перша заступниця голови Верховної Ради розповіла у “Фейсбуці”, що під час засідання підгрупи представники сепаратистських регіонів “спробували в некоректній формі згадати події Майдану й перейти до особистих погроз”.

“Звичайно, я це рішуче зупинила, ми не дозволимо нікому принижувати пам’ять Героїв Небесноі Сотні та історію України”, – зазначила Геращенко.

На запитання “Новинарні“, чи Ірина Геращенко покинула зал переговорів, представниця України відповіла ствердно.

Віце-спікер ВР заявила: “Вони (сепаратисти) погрожували моїм дітям (мовляв, “подумайте про своїх трьох дітей, нам за них страшно), і це не перша відверта погроза. І принижували Небесну Сотню. Я (…) зупинила цю вакханалію, нагадала координатору ОБСЄ на неприпустимість погроз і залишила групу”.

“Ця негідна й хамська поведінка [представників ОРДЛО] отримала жорстку реакцію ОБСЄ та української сторони на ТКГ”, – зазначила вона.

“В Мінськ російські куратори надіслали не випускників інституту благородних дівиць і пажеського корпусу, хороших манер я від них не чекаю, але є червоні лінії, які ми нікому перетнути не дамо”, – додала Ірина Геращенко.

За її словами, також на Тристоронній контактній групі українські представники висловили нерозуміння “того дивного факту, що координатор ОБСЄ Тоні Фріш, як з’ясувалося, у Москві мав зустріч з радником президента Путіна Владиславом Сурковим і не поінформував групу й ТКГ ані про сам факт зустрічі, ані про її результати.
А перед цим він категорично відмовився відвідати в Старобільському СІЗО російського “потіряшку” [арештованого військового ЗС РФ Віктора] Агєєва, мовляв, це були б політичні відвідини”.

“Ми наполягаємо на неупередженому і незалежному підході координаторів [ОБСЄ] до їх роботи, неприпустимості кулуарщини і вирішенні всіх питань в тристоронньому, а не двосторонньому форматі: Україна- РФ-ОБСЄ”, – наголосила представниця України.

Раніше інтернет-ресурс сепаратистів “ЛИЦ” з посиланням на керівника “робочої групи ЛНР з обміну військовополонених” Ольгу Кобцеву повідомив, що в засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську 14 лютого була “технічна перерва, викликана відходом представника України Ірини Геращенко”.
Після цього представники ОРДЛО доносили координатору гуманітарної групи від ОБСЄ свої позиції “в односторонньому порядку”.

Як повідомляла “Новинарня“, Ірина Геращенко заявила, що 14 лютого гуманітарна підгрупа, “на жаль, завершилася безрезультатно через деструктивну позицію підконтрольних Кремлю представників ОРДЛО і їх кураторів з РФ”.

Читайте також:
Геращенко про гуманітарну підгрупу в Мінську:
“ви навіть не уявляєте, хто зараз керує ОРДЛО”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна