У Росії нібито розкрили вбивство “оплотівця” Жиліна

 

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Московській області нібито встановило кілера, який застрелив ватажка угруповання “Оплот”, харківсько-донбаського сепаратиста Євгена Жиліна.
Виконавцем злочину нібито був громадянин України Микола Дідковський, інформує російська агенція “Росбалт”, посилаючись на джерело у правоохоронних органах Росії.

“Були зібрані незаперечні докази, що він був виконавцем злочину, також його впізнав потерпілий під час нападу друг і охоронець Жиліна Андрій Козар”, – розповів співрозмовник агентства.

За його словами, Козарю надали фотографії низки громадян, і він впевнено вказав на зображення Дідковського.

Незважаючи на те, що на злочинця під час нападу були штучні вуса, а на очі натягнутий капелюх, фото Дідковського — як кілера — впізнали і співробітники ресторану “Вітерець”, де було скоєно вбивство, пише “Росбалт”.

Ще до того, як на його слід вийшли слідчі та оперативники, Дідковський залишив територію РФ.
Йому заочно були висунуті обвинувачення за статтями КК РФ — 105 (вбивство), 30 і 105 (замах на вбивство) та 222 (незаконне зберігання зброї).

Суд виніс рішення про заочний арешт Дідковського. Він оголошений у міжнародний розшук.

Як повідомляла “Новинарня“, 19 вересня 2016 року на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області РФ у ресторані “Вітерець” кілер розстріляв двох людей, одним із яких виявився лідер харківської терористичної організації “Оплот”, антимайданівець Євген Жилін.

Перше кримінальне провадження проти Євгена Жиліна було порушено в лютому 2014 року. При цьому в березні 2015 року стало відомо, що Жилін фінансував угруповання “ДНР” і “ЛНР” через харківські фірми.

Наприкінці березня 2015 року прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва в привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

6 липня 2015-го Жилін був оголошений у розшук у зв’язку з підозрою у вчиненні злочинних дій із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для завдання тілесних ушкоджень, вчиненні грабежу, поєднаного з насильством, викрадення людини, яке супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

3 лютого 2016 року  Печерський суд Києва заочно заарештував Євгена Жиліна.
За інформацією МВС, лідер “Оплоту” виїхав з України ще 21 лютого 2014 року (в день втечі з країни тодішнього президента Віктора Януковича).

Читайте також:
Військовий прокурор АТО їздить на “Лендкрузері”,
отриманому за довіреністю від батька терориста Жиліна

“Доля зрадника”. П’ять версій вбивства Євгена Жиліна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна