Українські миротворці повертаються з Ліберії після місії тривалістю 14 років

 

Український 56-й окремий вертолітний загін Місії ООН, який виконував завдання у Ліберії з січня 2004 року, повертається додому.

Як повідомили в Генеральному штабі ЗС України, всі військові та поліцейські підрозділи будуть виведені з Ліберії відповідно до резолюції Ради безпеки ООН, адже у квітні 2018 року завершується дія мандату Місії ООН в цій африканській країні.

“24 січня 2018 року український екіпаж гелікоптера Мі-8 виконав “крайній” політ над містом Монровія. Так завершилась одна з найбільш довготривалих миротворчих місій Збройних сил України”, – ідеться в повідомленні.

“Майже 14 років вітчизняні авіатори забезпечували супроводження наземних колон, транспортні та пасажирські перевезення, проводили повітряне патрулювання кордонів, медичну евакуацію та пошуково-рятувальні операції”, – йдеться в повідомленні ГШ ЗСУ.

За 14 років миротворчої Місії відбулися 23 ротації українського контингенту. За цей час екіпажі здійснили понад 55 тисяч вильотів, провівши в африканському небі майже 60 тисяч годин.
Загалом, у 56-му окремому вертолітному загоні в Ліберії пройшли службу понад 5,5 тисяч військових ЗСУ.

Зазначається, що українські ударні та військово-транспортні вертольоти завжди розцінювалися ООН як важливий фактор мирного врегулювання та відновлення стабільності у Республіці Ліберія.

Читайте також:
“Наша війна – тут!” Бійці 72 омбр Сокіл і Молот
відмовилися їхати на “миротворчі” заробітки в Ліберію

Торік загинуло найбільше миротворців, починаючи з 1994-го, – ООН

День “голубих шоломів”: майже півтисячі українських миротворців
беруть участь у дев’яти місіях в інших країнах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна