Ситник оприлюднив статистику успішності НАБУ

 

Національне антикорупційне бюро України за два роки передало до суду 173 кримінальні провадження стосовно корупціонерів.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час звіту на прес-конфренції в четвер, 8 лютого, яку транслював телеканал “112 Україна“.

“За два роки ми викрили в корупції понад 300 осіб. Щодо 173 з них справи вже передані до суду”, – сказав Ситник.

Крім того, за його словами, за два роки НАБУ вдалося попередити розкрадання майже 2 млрд. грн., з них близько 1,5 млрд. – у сфері енергетики.
Зараз у процесі конфіскації знаходиться ще майже 680 млн. грн., сказав директор Бюро.

Артем Ситник звернув увагу на протидію судів, які роками можуть не починати розгляд справ НАБУ.

При цьому він заявив, що Бюро буде домагатися повторного арешту коштів у справі про купівлю Одеською міськрадою адмінбудівлі колишнього заводу “Краян”.

“На днях пішла історія з арештом коштів, які було перераховано з бюджету на рахунок приватного підприємства, це 185 млн. Ми ще рік тому ці кошти заблокували разом з прокурорами. А зараз активно вчиняються спроби зняти арешт з цих коштів. Вчора була комедійна ситуація, коли було знято арешт. За декілька днів до цього ми повторно звернулися про арешт, позавчора був повторно накладений арешт на ці кошти, а вчора він знову був знятий.
Відома суддя Кізюн, для мене важко усвідомити, що за добу змінилося, коли один суддя накладає арешт на ці кошти, а через добу за клопотанням представників зі сторони захисту знову знімається арешт. Зранку ми знову ці кошти заблокували і знову будемо ініціювати питання про арешт цих коштів, але воно виглядає дуже смішно. Інші коментарі у цій справі зараз я вважаю зайвими”, – сказав директор НАБУ.

Ситник додав, що є низка кримінальних проваджень стосовно посадових осіб Одеської мерії, не уточнивши, про кого йдеться.

Також Артем Ситник розповів, що Національне антикорупційне бюро України найчастіше зверталося із запитами про надання міжнародної правової допомоги в Латвію, Австрію, Велику Британію, Швейцарію та Республіку Кіпр.

“Це ті топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери та до компетентних органів цих держав НАБУ зверталося найчастіше”, – заявив він.

За словами Ситника, рекордсменом за кількістю запитів в інші країни стала справа щодо заволодіння коштами ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. Всього у цій справі було спрямовано 53 запити.

Читайте також:
НАБУ завершило досудове розслідування у справі екс-нардепа Мартиненка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна