НАБУ завершило досудове розслідування у справі екс-нардепа Мартиненка

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура й НАБУ завершили досудове розслідування провадження щодо екс-депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка.

Про це його адвокат Петро Бойко повідомив “Українським новинам”.

За його словами, 4 січня оголосили про закінчення досудового розслідування. Матеріали кримінальної справи передано стороні захисту для ознайомлення.

За словами адвоката, у справі – 200 томів. Бойко запевнив, що захист не затягуватиме з ознайомленням.

Як відомо, 20 квітня 2017 року детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, екс-нардепа та одного з фінансивстів “Народного фронту” Миколу Мартиненка.
Його затримали в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів ДП “СхідГЗК” при закупівлі уранового концентрату.
За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, в яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету 17,28 млн. доларів збитку.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн. гривень.
22 квітня Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції “Народний фронт” та міністрів.

У жовтні Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомило про другу підозру – у заволодінні майном ДП “НАЕК “Енергоатом” Мартиненку та його ймовірному спільнику, керівнику структурного підрозділу ДП “НАЕК “Енергоатом”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна