Серед злочинців, які кинули гранату в поліцейських у Дніпрі, виявилися два дезертири ЗСУ

 

У Дніпрі поліція затримала злочинців, які кинули гранату у поліцейських, котрі приїхали на виклик щодо крадіжки у квартирі

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Нацполіцію Дніпропетровсьої області.

«Всі вони молоді люди віком від 29 до 32-х років. Двоє – уродженці Луганської області, один – мешканець Дніпра. Двоє з нападників рік тому дезертирували із зони проведення бойових дій. Військовою прокуратурою були відкриті кримінальні провадження стосовно них. Вони були відраховані із лав ЗСУ і почали займатися кримінальними справами»,-  заявив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Олег Грозь.

Чоловіки заробляли на життя квартирними крадіжками, грабежами та іншими майновими злочинами. Наразі перевіряється їх причетність до скоєння 4-х квартирних крадіжок

За посягання на життя поліцейських злочинцям загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що у Дніпрі в ніч на 5 листопада 2017 року грабіжники, яких поліція спіймала «на гарячому» почали відстрілюватися і кинули гранати у поліцейських. В результаті вибуху гранат, четверо поліцейських отримали численні осколкові поранення. Одному з них лікарі зшивали пошкоджений вибухівкою шлунково-кишковий тракт, іншому ампутували частину ноги. Патрульний поліцейський отримав дотичне поранення руки.

Двоє поліцейських досі проходять лікування у відомчій лікарні.
Встановлено, що зловмисники застосували 2 гранати – Ф-1 та РГД-5 і вогнепальну зброю.

Читайте також:
На Дніпропетровщині пострілом з гранатомета спалили авто поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна