Київрада декомунізувала станцію метро “Петрівка” і цілу лінію

 

Депутати Київської міської ради на засіданні в четвер, 8 лютого, підтримали рішення про перейменування станції та лінії Київського метрополітену.

70 голосами станцію метро “Петрівка” перейменовано на станцію “Почайна” – відповідно до назви річки “Почайна”, що є однією з найдавніших у Києві, інформує сайт КМР.

Громадські обговорення відповідної пропозиції відбувалися з 1 березня до 1 травня 2017 року. До голосування долучилися 1932 особи. 73% із них підтримали перейменування.

“Куренівсько-Червоноармійська” лінія столичної підземки отримала нову назву – “Оболонсько-Теремківська”.

Попередня  назва відображала лише початковий проект лінії, і нині вона не проходить через місцевість Куренівку.
Друга частина назви – “Червоноармійська” —  перестала відповідати надземній топоніміці після перейменування станції “Червоноармійська” на “Палац Україна” в 1993 році. Окрім того, у листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська, нагадали в міськраді.
Громадські обговорення з цього приводу тривали до липня 2017 року.

Район і станція “Петрівка” були названі на честь комуністичного діяча, голови Всеукраїнського центрального виконавчого комітету 1920-1928 років Григорія Петровського, який був також головою Всеукраїнського ревкому, кандидатом у члени політюро ВКП(б) та ін.

На честь Петровського був названий також Дніпропетровськ, декомунізований 2016 року.

Як інформувала “Новинарня“, комісія Київради схвалила перейменування станції метро “Петрівка” ще 20 вересня 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна