У Красногорівці троє дітей підірвалися на невідомому пристрої

 

Троє дітей 14, 9 та 3 років отримали поранення внаслідок вибуху невідомого предмета в місті Красногорівка на Донеччині.
Про це вранці 7 лютого повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

“Страшна подія трапилася учора ввечері, близько 21-ї години, у Красногорівці. Двоє молодших дітей знайшли на вулиці невідомий предмет і гралися з ним, старша дівчина сиділа спиною до малечі.
Як доповіла мені Тетяна Збуцька, заступниця голови Мар’їнської РДА, коли предмет вибухнув, старша дівчинка відбулася відносно легкими осколковими пораненнями грудної клітини, сідниць та гомілки.
Малеча ж отримала важкі ушкодження: хлопчику пошкодило внутрішні органи та відірвало три пальці на лівій руці, найменшій дівчинці відірвало палець на правій руці та також пошкодило внутрішні органи”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

За його словами, зараз усі троє дітей перебувають у лікарні. Вони забезпечені усім необхідним лікуванням.
Менші діти потребують спеціалізованої допомоги дитячого хірурга – відповідний фахівець прибув з Дніпра.

“Дав доручення правоохоронцям якнайшвидше розібратися у причинах трагедії та вжити заходів, щоб у подальшому убезпечити дітей від подібних випадків”, – заявив глава області.

ОНОВЛЕНО. Невдовзі Жебрівський уточнив: стан старшої дівчинки задовільний, хлопчика прооперували лікарі в обласній травматологічній лікарні, стан його здоров’я – середнього ступеня важкості. Найменша дівчинка – у важкому стані, зараз вирішується питання щодо транспортування її до Дніпра.

Як повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Донеччини, вибух стався у приватному будинку. На кухні, де гралися діти, були виявлені залишки “металевого предмету”.

“Під час вибуху батьки малечі знаходилися в сусідній кімнаті, де вживали алкогольні напої”, – зазначили в поліції, додавши, щовсього в родині виховується четверо дітей віком від 3 до 14 років.

Попередньо факт кваліфіковано за ст. 15, ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Читайте також:
На Донеччині хлопцеві відірвало пальці під час спроби
виготовити вибухівку з “домашніх” інгредієнтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна