Стадіон у Маріуполі назвуть на честь екс-регіонала

 

Маріупольський стадіон “Іллічівець” носитиме ім’я Володимира Бойка – колишнього почесного президента футбольного клубу «Маріуполь», екс-голови правління і гендиректора Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, екс-члена Партії регіонів.
Про це повідомляє офіційний сайт ФК “Маріуполь” у середу, 7 лютого.

“Володимир Бойко був не тільки керівником величезного підприємства, перш за все він був маріупольцем. За його безпосередньої участі наше місто переживало справжній ренесанс. Городяни отримали тисячі квадратних метрів нового житла, газифіковані селища, дороги, дитячі садки, школи, лікарні. Було реконструйовано міський драмтеатр і аеропорт, а на березі Кальчика з’явився унікальний екстрім-парк.

Особливе місце в житті Володимира Бойко обіймав футбол. Його ім’я асоціюється зі становленням «Іллічівця». Володимир Семенович вніс величезний вклад в розвиток дитячого, міського та українського футболу… А чого вартий зведення унікального спорткомплексу «Іллічівець», аналогів якому немає в Україні. Завдяки Бойкові Маріуполь з’явився на футбольній карті не тільки України, а й Європи. Наша міська футбольна команда не тільки успішно виступала в чемпіонатах України, а й домагалася права грати в єврокубках…

Стадіон, побудований з ініціативи Володимира Бойка, на якому грає створена ним команда, просто не може називатися по-іншому”, – ідеться в заяві прес-центру ФК “Маріуполь”.

Як відомо, з 1990 року Бойко працював у правлінні ММК імені Ілліча, який був генеральним спонсором ФК “Металург”/”Іллічівець”. Також Бойко був народним депутатом України кількох скликань (від Соціалістичної партії і Партії регіонів). У 2003 році йому було присвоєно звання Героя України.

Бойка вважали “господарем” Маріуполя до приходу менеджменту Ріната Ахметова.
Помер 10 червня 2015 року, на 77-му році життя.

Нагадаємо, маріупольський ФК “Іллічівець” декомунізувався в червні 2017 року.

У серпні минулого року грати матч у Маріуполі відмовилося київське “Динамо”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна