Рада провалила спробу “Опоблоку” скасувати закон про деокупацію

 

Верховна Рада не підтримала ініційований “Опозиційним блоком” законопроект про скасування закону про окуповані території Донбасу.
На ранковому засіданні ВР 6 лютого за нього проголосували лише 37 нардепів.

Тепер голова парламенту Андрій Парубій зможе підписати закон та направити його на підпис президенту.

“Це відкриває шлях до підписання закону”, — зазначив спікер.

“Опоблоківці” на чолі з Юрієм Бойком наполягали, що закон було прийнято з порушенням регламенту.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада ще 18 січня 280 голосами ухвалила закон №7163 закон “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, який також називають законом про деокупацію.
Однак перед закриттям сесії його не міг підписати голова ВР, оскільки “Опозиційний блок” подав законопроект на скасування прийнятого закону про деокупацію.

Крім іншого, законом передбачається, що Україна визнаватиме лише два документи, які видаються на окупованій території (свідоцтва про народження і смерть).

Президент заявляв, що підпише закон про деокупацію Донбасу, ухвалений парламентом 18 січня, щойно він надійде з парламенту до АП.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна