Україна виплатила МВФ 375 мільйонів доларів

 

Україна заплатила на користь Міжнародного валютного фонду черговий платіж за основною сумою кредиту в рамках програми stand-by 2014 року на 373 млн доларів.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на УНІАН.

Завтра, 6 лютого, Україна сплатить на користь МВФ ще 87 млн дол. як відсотки за програмою stand-by 2014 року і за програмою розширеного фінансування EFF, яка реалізується зараз.

Загальна сума двох платежів до Міжнародного валютного фонду становить 460 мільйонів доларів.

За даними НБУ, в цьому році Національний банк і уряд повинні заплатити за держборгом в іноземній валюті приблизно 7,4 млрд доларів, в тому числі – за зобов’язаннями перед МВФ.

Нацбанк очікує залучення від МВФ приблизно 2 млрд доларів. Для отримання чергового траншу МВФ українська влада має прийняти закони про приватизацію, антикорупційний суд та встановити ринкову ціну на газ.

Міжнародні резерви України на 1 січня 2018 року становили 18,808 млрд доларів. При цьому загальна сума зобов’язань НБУ перед кредиторами становить 9,1 млрд. доларів. Отже, власні кошти НБУ в іноземній валюті становлять 9,7 млрд. доларів.

Читайте також:
Порошенко і глава МВФ у Давосі поговорили про втілення наступного траншу

Нагадаємо, що Україна і МВФ із квітня 2014 року реалізовували дворічну програму stand-by обсягом 17 млрд дол., у рамках якої наша країна отримала два кредитних транші обсягом 4,6 млрд дол.

У березні 2015 року МВФ схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на 17,5 млрд дол., у рамках якої наша країна отримала чотири транші на 8,7 млрд дол. Строк програми закінчується в березні 2019 року.

Читайте також:
Борг України перед МВФ становить понад $12 млрд., – Нацбанк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна