В Італії ультраправий на вулиці розстріляв чорношкірих

 

В Італії, в центрі міста Мачерата (180 км на північ від Рима, регіон Марке) ультраправий активіст на вулиці відкрив вогонь по перехожих, стріляючи переважно по темношкірих і поранивши кількох людей.
Його затримала поліція, передає ANSA.

28-річний місцевий мешканець Лука Траїні – так звуть зловмисника – стріляв з автомобіля Alfa Romeo 147, у якому рухався по вулицях. Поліція заблокувала його авто на площі Вікторії перед військовим меморіалом.
Чоловік вибіг з машини в напрямку до пам’ятника з італійським прапором на плечах і був затриманий силовиками.

Як повідомляє Corriere.it, Траїні вигукував “Хай живе Італія!” та зробив римське привітання (яке схоже з нацистським) під час затримання.

За даними ЗМІ, внаслідок стрілянини було поранено щонайменше чотирьох мігрантів з Африки. Наразі невідомо, наскільки серйозними є їхні поранення.

Зазначається, що мотивом нападу може бути помста нігерійській громаді. Нещодавно у містечку було вбито італійку, а серед підозрюваних є громадянин Нігерії.

Лука Траїні у 2017 році брав участь у виборах до місцевого муніципалітету від націоналістичної партії “Ліга Півночі”, яка відома закликами до створення окремої держави з північних італійських провінцій та зв’язками з “Єдиною Росією”.

Як відомо, депутати місцевих парламентів від “Лега Норд” в багатьох регіонах Італії ініціювали визнання російського статусу Криму та зняття санкцій з РФ, брали участь у відкритті так званого “представництва ДНР” в Турині тощо.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна