Черговий регіон Італії визнав Крим “російським”

 

Регіональна рада Ломбардії проголосувала за резолюцію “Визнання принципу самовизначення Криму і зняття санкцій з Росії”.

Ініціатива була представлена євроскептичною правою партією “Ліга Півночі”, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на італійські ЗМІ.

Резолюцію підтримали також депутати від партій Forza Italy, “Брати Італії” і руху “5 зірок“.
“Проти” голосували представники Демократичної партії і Громадянського пакту.

Ухвалена резолюція уповноважує раду Ломбардії взаємодіяти з урядом Італії задля відновлення діалогу з Росією, зміни європейськими інституціями взаємин з РФ, просувати думку про необхідність скасування санкцій проти РФ, заохочувати італійський уряд засудити політику ЄС щодо невизнання анексії Криму.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше аналогічну резолюцію ухвалили два інші регіони Італії: 29 червня за визнання Криму “російським” проголосувала регіональна рада Лігурії, а 18 травня – регіональна рада Венето.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Читайте також:
Ситуація з популістами у владі Італії та ЄС лише загострюватиметься, – експерт

Небезпечна тенденція: на виборах в Італії виграють популісти-євроскептики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна