Суд амністував начальника бази НГУ, який вкрав майна на 2 мільйони

 

Суд відпустив за амністією колишнього начальника Центральної бази забезпечення Національної гвардії України Вадима Іващука, який у змові з підлеглими вкрав з військового складу майна на 1,96 мільйона гривень.

Про це йдеться в ухвалі Полільського райсуду Києва від 30 січня, текст якої є на сайті Єдиного реєстру судових рішень, пише “Українська правда”.

Слідство встановило, що в січні-вересні 2015 року Іващук, перебуваючи на посаді начальника бази, разом з іншими військовими виокремили для подальшого привласнення і збуту військове майно, що зберігалося у складських приміщеннях бази в Києві, вартістю майже 2 мільйона гривень.
При цьому суд дійшов висновку, що порушення закону Іващуком полягає в “недбалому ставленні до служби”, чим скористалися його підлеглі.

Як сказано в рішенні суду, яке ухвалив суддя Юрій Зубець, зі складів Центральної бази забезпечення Нацгвардії були викрадені військова форма, бронежилети, шоломи, армійські черевики й тактичні ліхтарі. Злочинці вантажили й вивозили військове майно на автомобілях.

Зрештою у жовтні 2017 року Іванчук уклав угоду про визнання вини з Генеральною прокуратурою, його засудили до 2 років позбавлення волі.

Але тепер Подільський суд вирішив, що замість тюремного ув’язнення для засудженого варто застосувати 2 роки службового обмеження, затвердив угоду про визнання винуватості та ухвалив звільнити Іващука від покарання на підставі закону “Про амністію у 2016 році”.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.
Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, а у разі її подання, якщо його не скасовано, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції, сказано в ухвалі.

Читайте також:
“Скрізь – 21% відкату”. Білецький передав Матіосу свідчення корупції в Нацгвардії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна