“Скрізь – 21% відкату”. Білецький передав Матіосу свідчення корупції в Нацгвардії

 

Позафракційний народний депутат Андрій Білецький передав головному військовому прокурору частину документів, які свідчать про корупцію керівництва Нацгвардії. Про це повідомляється на сайті Azov.Press.

“17 січня народний депутат Андрій Білецький передав головному військовому прокурору України Анатолію Матіосу першу частину доказів про корупцію керівництва Національної гвардії України. Документи передані у підтвердження заяви Білецького, зробленої ним 14 січня 2017 року“, – сказано в повідомленні.

У поширеному відеозаписів екс-командир батальйону “Азов” Білецький демонструє грубу теку паперів, про які каже, що це свідчення корупції в НГУ.
За його словами, це дані аудиту, що його проводили волонтери в різних частинах Нацгвардії.

“Що показують ці документи? 21 відсоток – це мінімальний показник “відкату” на будь-якій закупці в частинах Національної гвардії України. В деяких частинах цей відсоток доходить майже до 30 “, – цитує “Новинарня” заяву лідера “Азовського руху”.

“Це стосується різних частин, і однаковий відсоток підказує нам, що це конкретна “такса” керівництва Національної гвардії”, – каже депутат.

За його словами, це лише перший етап “наших розслідувань”. Далі будуть матеріали щодо “сепаратизму” офіцерів НГУ, поїздок у так звану “ДНР” тощо.

Як відомо, раніше екс-комбат “Азову”, голова партії “Національний корпус”, народний депутат Андрій Білецький заявив про покривання керівництвом Нацгвардії офіцерів-сепаратистів, корупцію в НГУ та систематичне знищення добровольчих батальйонів Національної гвардії керівництвом відомства.
Головний військовий Матіос заявив, що заяви Білецького будуть перевірені “ретельно, безпристрасно і за законом”.
Нардеп вимагає відставки конкретних посадовців у системі НГУ.

Читайте також:

Нацгвардія просить СБУ і прокуратуру перевірити звинувачення Білецького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна