Смерть Фіделіто. Старший син Фіделя Кастро скоїв самогубство

 

Старший син Фіделя Кастро, 68-річний Фідель Кастро Діас-Баларт, якого на Кубі називали Фіделіто через схожість із батьком, скоїв самогубство.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на кубинські державні ЗМІ.

“Кастро Діас-Баларт, який протягом кількох місяців перебував під наглядом лікарів через глибоку депресію, сьогодні вранці (1 лютого) покінчив життя самогубством”, – інформує сайт Cubadebate.

Зазначається, що Фіделіто проходив лікування у зв’язку з депресією в останні дев’ять місяців. Спочатку він перебував у госпіталі, а потім був переведений на амбулаторне лікування.

Фідель Кастро Діас-Баларт був найпублічнішою персоною серед дітей лідера кубинської революції.

Він народився в 1949 році в Гавані в короткому шлюбі 23-річного Фіделя-старшого з Міртою Діас-Баларт, за десять років до революції.

Через свою матір Фіделіто був двоюрідним братом найзапекліших ворогів Фіделя Кастро в американській емігрантській громаді Куби – чинного члена Палати представників Конгресу США Маріо Діаса-Баларта та колишнього конгресмена Лінкольна Діаса-Баларта.

“Він також був об’єктом драматичної суперечки між двома родинами як дитина”, – передає Reuters.

1968 року Фіделіто вступив у Воронезький державний університет (СРСР), після двох курсів перевівся в Московський держуніверситет (МДУ), який закінчив за спеціальністю “ядерна фізика”.
У 1974-1978 роках був аспірантом в аспірантурі Інституту атомної енергії в Дубні (РФ).
З 2004 року є радником з науки Державної ради Куби, із 2012 року – заступник президента Академії наук Куби.

Нагадаємо, лідер кубинської революції Фідель Кастро помер 25 листопада 2016 року у віці 90 років.
За 10 років до цього він передав свої повноваження глави держави молодшому братові Раулю.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.