Пожежа в дитячому таборі Одеси: інспектору ДержНС оголосили підозру

 

Прокуратура повідомила про підозру одному з провідних інспекторів Київського районного відділу ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури 2 лютого.

Інспектора підозрюють у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України), яка призвела до пожежі в дитячому спортивно-оздоровчому таборі “Вікторія” в Одесі у вересні 2017 року.

“Встановлено, що зазначеною посадовою особою протягом 2016-2017 років неодноразово виявлялися порушення пожежної безпеки в дитячому закладі “Вікторія”, у зв’язку з чим складено акти, приписи про усунення порушень у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та протоколи про адміністративне правопорушення. Поряд з цим через недбале ставлення до своїх обов’язків інспектором районного відділу ГУ ДержНС не вжито заходів для підготовки матеріалів позову до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи табору, діяльність якого в таких умовах призвела до пожежі та загибелі трьох дітей”, – сказано в повідомленні законників.

За клопотанням прокуратури підозрюваного відсторонено від займаної посади.

“За результатами перевірки, ініційованої прокуратурою Одеської області, Головним управлінням ДержНС в області з урахуванням виявлених порушень пожежної і техногенної безпеки внесено позов в окружний адміністративний суд про повну зупинку роботи комунального закладу”, – додали в прокуратурі.

Як відомо, в ніч на 16 вересня в одеському таборі “Вікторія” сталася масштабна пожежа. На той момент у таборі перебувало 42 дитини, троє з них загинули. Кримінальне провадження відкрито за ознаками ч. 2 ст. 270 КК України “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”. Директор табору був затриманий у порядку ст. 208 КПК.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна