Редактор “Страни” Гужва попросив політичного притулку в Австрії

 

Головний редактор інтернет-видання “Страна.ua” Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив про політичний притулок в Австрії.
Про це йдеться у зверненні редакції “Страни” до президента України, оприлюдненого ввечері 31 січня на сайті видання.

“Ми хочемо повідомити, що Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської Республіки відповідно до заведеної процедури. Підкреслимо, що Ігор Гужва виїхав до Австрії після того, як у нього закінчився термін запобіжного заходу, визначений судом, і він дістав законне право покинути Україну”, – йдеться в повідомленні сайту, який називають опозиційним і проросійським (Гужва відкрив його після роботи у виданнях “Сегодня”, що належить Рінату Ахметову, і “Вести”).

Згідно із заявою, Ігор Гужва залишається головним редактором видання і продовжує керувати “Страной” з-за кордону.

Як повідомляла “Новинарня“, головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужву затримали 22 червня 2017 роки після обшуків у редакції. Стосовно нього відкрили кримінальне провадження за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання). За даними прокуратури, Гужва разом зі спільником вимагали від народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька 20 тисяч доларів за зняття компрометуючої публікації. Після отримання половини суми Гужва був затриманий.
Він назвав висунуті йому обвинувачення в хабарництві “сфабрикованими”.
24 червня суд обрав Гужві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 544 тис. грн.
27 червня, після внесення застави, він вийшов із СІЗО.

Читайте також:
На флешці Гужви знайшли секретну інформацію з Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна