На флешці Гужви знайшли секретну інформацію з Міноборони

 

Служба безпеки України виявила секретну інформацію Міністерства оборони на флеш-накопичувачі, вилученому в головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужви.

Про це сказано в ухвалі суду від 27 липня, передають “Українські новини“.

Відповідно до неї слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області здійснює досудове слідство щодо кримінального провадження, початого 27 червня за ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Досудовим розслідуванням установлено, що 22 червня співробітниками поліції під час проведення обшуку в офісному приміщенні редакції інтернет-видання “Страна.ua” вилучено флеш-накопичувач марки Kingston із написами “CN062806 5V 05360-307, А00LF”, на якому є електронні документи з відомостями, що, можливо, є державною таємницею.

“Під час досудового розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено, що частина вищевказаних електронних документів із відомостями, які, можливо, становлять державну таємницю, зберігалися на ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150, що перебувають у володінні юридичної особи – Міністерство оборони України”, – сказано в судовому рішенні.

З огляду на викладене, СБУ звернулася до суду з клопотанням надати доступ до персональної електронно-обчислювальної машини (ПЕОМ), яка є в Міноборони, з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150 для проведення їхнього експертного дослідження.

Представник міністерства заперечував проти задоволення клопотання. Проте суд надав слідчим спецслужби доступ до зазначених жорстких дисків і ПЕОМ у будівлі Міноборони.

Як відомо, 22 червня поліція провела обшуки в офісі “Страна.ua”, його затримали.
24 червня Шевченківський райсуд Києва обрав для Гужви, підозрюваного у вимаганні, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою та призначив заставу в сумі 544 тис. гривень.
27 червня Гужва вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна