Новий голова ОБСЄ Альфано відвідав КПВВ у Пищевику

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та новий голова ОБСЄ, очільник МЗС Італії Анджеліно Альфано 31 січня побували в зоні АТО на Донбасі, зокрема на одному з контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Спочатку вони зустрілися в Маріуполі з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Ті розповіли про факти порушення режиму припинення вогню, гуманітарну ситуацію в регіоні та роботу місії.

Під час цієї зустрічі Альфано заявив, що Італія повністю підтримує діяльність СММ ОБСЄ, повідомила у “Твіттері” прес-служба італійського зовнішньополітичного відомства.
Він сказав, що робота спостерігачів “має основоположне значення для імплементації Мінської угоди і запобігання небезпечним ескалаціям”.

Надалі Клімкін і Альфано відвідали КПВВ “Гнутове” в селі Пищевик Донецької області, інформує МЗС України.

Клімкін розповів італійському колезі про ситуацію в цьому населеному пункті. Щодня тут лінію розмежування перетинають до 4000 людей.

Під час спілкування з журналістами Альфано назвав “неприпустимим, що в серці Європи відбуваються такі речі, які ми спостерігаємо на Донбасі”.

Як повідомляла “Новинарня“, Анджеліно Альфано став новим головою ОБСЄ 1 січня, коли Організацію на рік очолила Італія.
30 січня він прибув у Київ, де зустрівся з Павлом Клімкіним, спецпредставником ОБСЄ в тристоронній контактній групі в Мінську Мартіном Сайдіком і президентом України Петром Порошенком.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна