ВПП ООН поставила Україну в один ряд із голодуючими Сомалі й Афганістаном

 

В Україні через збройний конфлікт на Донбасі 1,2 мільйона людей відчувають гостру нестачу продовольства.

Про це повідомляє Всесвітня продовольча програма ООН.

Загалом до переліку країн, де громадяни через конфлікт мають проблеми з харчуванням, увійшли 16 країн.

Із них у вісьмох країнах, за оцінкою FAO-WFP, чверть і більше населення “стикається з кризовими або надзвичайними рівнями голоду”, який вимірюється на міжнародній шкалі харчової небезпеки IPC. До них відносяться, крім України, Ємен, Південний Судан, Сирія, Ліван, Центральноафриканська Республіка, Афганістан і Сомалі.

При цьому зазначається, що в Україні проблеми із забезпеченням харчами мають 26% населення.
Утім, ця цифра не корелюється із заявленими 1,2 мільйона осіб, які відчувають нестачу продовольства (із 44 або 42 млн. населення України (з Кримом чи без)).

Як заявляють у ВПП ООН, продовольча ситуація викликає тривогу не тільки в цих країнах. В цілому, за даними Програми, в 2016 році число тих, хто голодує у світі, досягло 815 мільйонів людей, тоді як в попередньому році їх було 777 мільйонів.

Це збільшення фахівці пов’язують зі зростанням числа й інтенсивності конфліктів. Більшість людей, які страждають від недоїдання, живе в країнах, де йде війна – їх 489 мільйонів.

В ООН роблять висновок, що проблему голоду не вирішити, якщо не вживати заходів щодо запобігання й вирішення конфліктів.

Читайте також:
ВПП ООН припиняє програму продовольчої допомоги на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна