Вашингтон відреагував на перехоплення росіянами літака-розвідника над Чорним морем

 

Сполучені Штати висловили “найвищий рівень” заклопотаності у зв’язку з небезпечною російською військовою діяльністю в небі над Чорним морем.
Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій ввечері 29 січня.

“Як підтвердили Військово-морські сили США в Європі, російський [військовий літак] Су-27 скоїв небезпечне зближення з американським EP-3 у міжнародному повітряному просторі. При цьому російський пілот наблизився на відстань 5 футів (1,5 метра) і пролетів безпосередньо перед EP-3”, – йдеться в заяві Держдепу.

“Тоді як повітряне судно США діяло у відповідності з міжнародним правом, російська сторона грубо порушила чинні угоди і міжнародне право, зокрема, угоду 1972 року про запобігання інцидентів у відкритому морі і в повітряному просторі (INCSEA)”, – заявили в Держдепартаменті США.

Вашингтон закликав Росію припинити такі небезпечні дії, які підвищують ризик помилки і становлять небезпеку для екіпажу обох сторін.

Як повідомляла “Новинарня“, російський військовий літак здійснив небезпечне перехоплення літака-розвідника ВМС США “P-3 Orion” у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем біля анексованого Криму, змусивши його припинити місію, подібну до тих, що американські літака здійснюють регулярно.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна