Гіркін прокоментував рішення суду про стягнення з нього $400 млн. за “Боїнг”

 

Колишній ватажок бойовиків “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що йому “ні тепло ні холодно” від рішення суду у США за позовом родичів жертв катастрофи малайзійського “Боїнга”.

“Оскільки я вже мало не “терорист №1 у світі”, що мені боятися? Мені від цього ні тепло ні холодно, гірше не буде”, — сказав Гіркін у коментарі російському каналу “Дождь“.

Він запропонував родичам загиблих “щось отримати від нього”.

“Я що, проти?.. Якщо в мене з’являться зайві півмільярда доларів, я не проти заплатити родичам за не відомо ким збитий “Боїнг”, мені не шкода буде допомогти людям”, — додав колишній “міністр оборони ДНР”.

Раніше стало відомо, що в Іллінойсі група з 18 родичів загиблих у катастрофі малайзійського “Боїнга” 2014 року під Донецьком виграли позов до Гіркіна й отримали право на 400 млн. доларів сумарної компенсації.
У позові, поданому влітку 2015 року, його обвинувачують в організації обстрілу літака.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.