Затримання чоловіка юристки Центру Шабуніна: копи показали, що він був п’яний. ВІДЕО

 

Патрульна поліція оприлюднила відео затримання чоловіка юриста ГО “Центру протидії корупції” Олени Щербан Петра Щербана, з яких випливає, що він керував авто в стані алкогольного сп’яніння. Таким чином правоохоронці спростували закиди ЦПК Віталія Шабуніна, нібито Щербана “викрали” і затримання є виявом політичного переслідування “антикорупціонерів”.

Відеоролики виклав у “Фейсбуці” 26 січня начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков “Маршал”.

“Стандартна ситуація: випив, сів за кермо, поїхав, зупинили, пішов буром, почалися дзвінки нібито “адвокатам”, і понеслась”, – розповів він.

За словами Жукова, при цьому патрульні “копи” все знімали на камеру.

“І ніякої політики і заказухи тут немає, і не пахне навіть. Пахне тільки алкоголем від пана Петра”, – написав Жуков.

З оприлюдненого у ЗМІ протоколу затримання також випливає, що водій відмовився проходити драгер (тест на алкоголь).

Керівник департаменту додав, що патрульні, які провели затримання, “будуть відзначені за гарне виконання своїх службових обов’язків”.

 

Як відомо, Петра Щербана затримали за кермування авто напідпитку ввечері 25 січня на вул. Чорнобильській у Києві.

Голова “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін повідомив, нібито поліція забрала чоловіка адвоката ЦПК Олени Щербан для встановлення його особи, бо той відмовився пред’явити документи.
Пізніше в ЦПК розповіли, що чоловіка Щербан затримала поліція і склала адмінпротоколи за нібито водіння у нетверезому стані, відмову зупинитися на вимогу правоохоронців та відвезла в невідомому напрямку “без жодних пояснень”. “Ситуація була схожа на фактичне викрадення людини вночі з власного двору. Наша колега викликала поліцію, яка так і не приїхала”, – зазначали в ЦПК.

Уже після того, як патрульна поліція оприлюднила відео затримання п’яного, Шабунін визнав помилку і вибачився.

“Ми вважаємо, що поліція діяла за інструкцією. Наразі ми не пов’язуємо цей інцидент із професійною діяльністю нашої колеги в ЦПК. Протоколи складені, інцидент вичерпаний, суд винесе своє рішення.
Просимо вибачення і сподіваємося на ваше розуміння реакції команди, яка останній рік перебуває під серйозним тиском”, – написав голова “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Справу про бійку Шабуніна передали до суду

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна