Справу про бійку Шабуніна передали до суду

 

Слідчі завершили досудове розслідування щодо голови ГО “Центр протидії корупції Віталія Шабуніна” у справі про побиття ним блогера Всеволода Філімоненка та вручили обвинувальний акт.

Про це 22 січня повідомили в “ЦПК”.

Напередодні завершення розслідування слідство перекваліфікувало справу з ч. 1 ст. 122 (тілесні ушкодження середньої тяжкості) на ч. 2 ст 345-1 (насильство щодо журналіста).

Також захисникам було відкрито два томи матеріалів кримінального провадження.

“Це означає, що слідство повністю завершено і справа передається до суду”, – зазначила адвокатка Шабуніна Олена Щербан.

Справа має розглядатися у Дніпровському районному суді м. Києва – за місцем інциденту.

З моменту початку розслідування (8 червня) пройшло сім з половиною місяців.

Адвокати стверджують, що за результатами ознайомлення з матеріалами зрозуміло, що слідство не довело двох ключових моментів: статус журналіста у Всеволода Філімоненка, який є помічником народного депутата Сергія Мельничука, та причинно-наслідкового зв’язку між ударом Шабуніна та травмою Філімоненка.

Як інформувала “Новинарня“, конфлікт між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу “Голос народу” Всеволодом Філімоненком стався 8 червня перед відвіданням Шабуніним Дніпровського військкомату, куди його напередодні викликали повісткою.

Голова “ЦПК” вважає виклик до військкомату та інші заходи силових органів тиском влади через його антикорупційну активність. Журналіста з Луганська Філімоненка Шабунін називає виконавцем замовлень групи провладних політиків.

В епізоді перед тим, як Шабунін ударив Філімоненка в щелепу, останній наполегливо слідував за ним із мікрофоном, повторюючи одні й ті самі запитання, чому Віталій не воює в АТО.

Шабунін стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що той довів до сліз його колегу по ЦПК Олександру Устинову.

Раніше Філімоненко так само “діставав” Шабуніна запитаннями про його доходи тощо.

Цього ж дня біля Дніпровського РВК Філімоненко бризнув в обличчя Шабуніну з газового балончика.

15 січня стало відомо, що поліція відновила справу Шабуніна і йому можуть інкримінувати до 5 років позбавлення волі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна