Порошенко пообіцяв просувати закон про антикорупційний суд відповідно до вимог МВФ

 

Україна прискорить підготовку законопроекту про створення антикорупційного суду до другого читання у Верховній Раді відповідно до зобов’язань перед МВФ, які передбачають врахування рекомендацій Венеціанської комісії.
Про це заявив президент Петро Порошенко під час виступу на “Українському сніданку” в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

“Ми знаходимося в постійній співпраці з МВФ. Я хочу подякувати Девіду Ліптону (заступник голови МВФ) і Крістін Лагард (голова МВФ) за чудову зустріч, на якій було визначено, що і коли конкретно має бути зроблено, включаючи антикорупційний суд”, – сказав Порошенко.

“Це є моєю ініціативою в парламенті. І ми маємо прискорити зустріч експертів-законодавців, аби сприяти підготовці цього закону до другого читання”, – цитує президента його прес-служба.

За його словами, Україна не прагне заморозити процес реформ в зв’язку з “політичним циклом” (майбутніми виборами) та має намір досягти значного прогресу у формуванні якісного інвестиційного клімату й економічного зростання, передає УНІАН.

Читайте також:
Борг України перед МВФ становить понад $12 млрд., – Нацбанк

Нагадаємо, МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF в розмірі 17,5 млрд. доларів. У рамках цієї програми Україна вже отримала від Фонду чотири кредитних транші на загальну суму 8,7 млрд. доларів.
Для отримання наступного траншу МВФ висуває певні умови.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна