ФСБ знову проводить обшуки у кримських татар, є затриманий

 

Зранку 23 січня співробітники ФСБ в окупованому Росією Криму знову провели обшуки в будинках кримських татар, є затриманий.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” у “Фейсбуці”.

За даними активістів, у селі Новий Мир (за селом Родникове, Сімферопольський район) близько 4:00 силовики увірвалися в будинок Рамазанових. Після обшуку о 7:00 вони відвезли Ісмаїла Рамазанова за адресою: вулиця Тургенєва, 26.

За словами батька Ісмаїла, під час обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи.

“Також під ліжком були «знайдені» більше 20 патронів. Обшук пройшов досить грубим чином. Ісмаїла одразу скували кайданками. Йому висунули обвинувачення в пропаганді екстремізму“, – йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Маммета Мамбетова, по дорозі до СК РФ Рамазанова побили.

 

“Родичі зв’язалися зі мною і попросили взяти затриманого під захист. Я зв’язався зі слідчим Слідчого комітету, куди його доставили. У мене була можливість трохи поговорити з ним по телефону, щоб я міг йому про його права розповісти. В результаті він мені встиг сказати, що дорогою до Слідчого комітету його побили. Тут же у нього відібрали телефон”, – розповів Мамбетов у коментарі сайту Крим.Реалії

“Прийшли о четвертій ранку. Стукали дуже голосно. Їх пустили: нічого не ламали, люди в масках і в цивільному. Зі слів родичів, в одній з кімнат дістали пакетик з патронами від пістолета «Макаров». У результаті його відвезли до Слідчого комітету”, – уточнив подробиці обшуку адвокат.

 

У місті Старий Крим (Кіровський район) обшук проходив у будинку 27-річного водія Мухсіна Джамбаза.

Сам Мухсін на той час уже був на роботі – коли прийшли силовики, в будинку залишалася лише його літня мама. Однак щойно син дізнався про обшук, одразу приїхав додому.

Під час обшуку в будинку, який належить батькам Мухсіна, були вибиті вікна. Завершивши свою справу там, співробітники ФСБ поїхали на квартиру в селищі Приморське, де мешкає сам Мухсін.
При цьому чоловік попросив активістів “Кримської солідарності” не їхати за ними, а від коментарів і він, і члени його сім’ї відмовилися.

Як відомо, після окупації Криму Росією на півострові почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, яких окупаційна влада підозрює у зв’язках із забороненою в Росії організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Читайте також:
“Все буде Майдан”. Окупаційний суд у Криму виніс новий вирок українському патріоту Балуху

Рекордна кількість судів над кримськими татарами: окупанти присуджують штрафи по 10 тис. руб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна