У центрі Києві розгорнули рекордний “соборний” прапор – довжиною більше 1 км. ФОТО

 

У центрі Києва з нагоди Дня соборності, 22 січня, розгорнули найдовший прапор України – завдовжки понад кілометр.

Як передає УНІАН, синьо-жовте полотно було розтягнуте з Європейської площі до кінця вулиці Хрещатик.

“Прапор завдовжки 1 км 69 м 95 см символізує згуртованість, патріотизм, віру в те, що територіальна цілісність нашої держави найближчим часом стане реальністю для України. А ті вороги, які напали на нашу державу, повинні знати і запам’ятати, що територіальна цілісність України, яка скраплена кров’ю наших героїв, незламна і нероздільна”, – заявила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.

За її словами, на прапорі згадані всі міста і райони України, містяться зображення гербів міст, подекуди є фотографії пам’ятників у містах.

Фото УНІАН

Унікальний прапор розгорнули в рамках всеукраїнської акції “Об’єднаймо Україну!”, яку влаштувала ДКСУ.

У відомстві зазначили, що цей прапор створювався казначеями з усіх регіонів України.
Розпочалася акція на Сході, в Станиці Луганській, куди 23 серпня 2017 року Тетяна Слюз привезла жовто-блакитне полотно з написом “Державна казначейська служба України” До нього казначеї Луганщини, а згодом Донеччини приєднали свої частини прапорів.
З серпня 2017 року до січня 2018-го полотнище передавалося казначеями України з області до області,доповнюючись прапорами територіальних одиниць, які пришивали власноруч.

На Хрещатику 22 січня рекордний прапор тримали понад 700 осіб, серед яких голова Державної казначейської служби та керівники кожного територіального підрозділу відомства.

Фото УНІАН

Організатори акції отримали відзнаку Книги рекордів України.

Читайте також:
День Злуки: у Києві об’єднали береги Дніпра живим ланцюгом з “Петлюрою”.
ФОТО

100 років незалежності: як рекламувала себе УНР. ІНФОГРАФІКА, МАПИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна