Зрадниця Поклонська закликала Луценка притягнути за “держздраду” Порошенка, Яроша та інших

 

Наталія Поклонська, яка була так званим “прокурором Криму” на початку окупації півострова Росією, направила заяву на ім’я генпрокурора України Юрія Луценка, в якій вимагає почати розслідування щодо президента Петра Порошенка та низки українських державних діячів.

Про це повідомляє агенція РІА “Новости” з посиланням на текст листа Поклонської.

Вона хоче, щоб ГПУ почала розслідування за фактом створення “злочинної організації” Порошенком та іншими політиками і військовими, серед яких Пашинський, Парубій, Яценюк, Кличко, Наливайченко, Ярош, Білецький, Шухевич, Карпюк, Турчинов, Тягнибок, Аваков, Махніцький, Замана, Мосійчук, Тенюх.

Російська агентство пише, що у своїй заяві на восьми сторінках Поклонська наводить “факти” їхньої злочинної діяльності.

Зокрема, на її думку, вони нібито винні в державній зраді, причетні до насильницького повалення конституційного ладу держави Україна і захоплення влади, “надання іноземним державам, їх спецслужбам і представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, а також в створенні незаконних збройних формувань”, сприяння в здійсненні терористичних атак на території ряду областей країни і фінансуванні тероризму, розв’язанні війни на Донбасі, внаслідок чого загинули тисячі мирних громадян, організації жорсткого злочину в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року тощо.

Як відомо, Наталія Поклонська до окупації Криму Росією працювала в органах прокуратури України, була прокурором у прокуратурі АРК. Навесні 2014 року була призначена окупаційною владою “прокурором Республіки Крим”.

Саме Поклонська ініціювала кримінальне переслідування кримських татар та заборону у 2016 році діяльності Меджлісу.

Останнім часом колабораціоністка, відома за прізвиськом “Няш-Мяш”, неодноразово відзначалася неадекватними вчинками та заявами, зокрема виходила на марш “Безсмертного полку” з портретом царя Миколи ІІ (замість загиблих родичів – учасників ІІ Світової війни), заявляла про мироточення бюсту Миколи ІІ (що спростувала РПЦ) та ін.

У 2016 році Наталію Поклонську проголосили “депутатом” за підсумками незаконних виборів у Криму до Державної думи РФ, жінка переїхала до Москви.

Щодо діяльності Поклонської в Україні розслідуються кілька кримінальних справи, зокрема про державну зраду та щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

У Генеральній прокуратурі України заявили, що з великим задоволенням поспілкуються з Наталією Поклонською на теми державної зради.
Про це у “Фейсбуці” 16 січня написав речник ГПУ Андрій Лисенко.

“Поза всі сумніви та застереження представники Генпрокуратури України з великим задоволенням поспілкуються з екс-прокурором анексованого Криму Наталією Поклонською на теми державної зради та заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу”, – заявив він.

“А також сформулюють ексклюзивні відповіді на її щирі запитання у разі прибуття останньої за адресою: 03057 м. Київ, вул. Дегтярівська, 31-а. Усі законні підстави для цього є”, – додав Лисенко, вказавши адресу Шевченківського райсуду Києва.

Він зазначив, що витрати на проїзд та утримання готові компенсувати.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна