Суд оштрафував голову НАБУ Ситника на 1700 грн.

 

Солом’янський райсуд Києва визнав винним директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника у невиконанні вимог Нацагентства з питань запобігання корупції і наклав штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 1700 грн.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна“, постанову було прийнято в середу, 17 січня.

Ще в листопаді минулого року НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо Ситника. Йдеться про статтю 188-46 КУпАП – невиконання законних вимог чи розпоряджень.

Раніше, в листопаді 2017-го, НАЗК викликало Ситника для дачі пояснень у зв’язку з відмовою НАБУ надати агентству потрібні документи у справі про можливий конфлікт інтересів Ситника. Зокрема перевіряється інформація про те, що Ситник доручив керівнику юридичного управління НАБУ Ігорю Ярчаку представляти його інтереси в суді. Таким чином директор НАБУ міг допустити реальний конфлікт інтересів і порушити вимоги ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.
Через кілька днів НАБУ викликало на допит директора НАЗК Наталю Корчак у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів.
13 листопада Ситник з’явився для дачі свідчень у НАЗК, де відмовився визнавати свою провину за звинуваченням у конфлікті інтересів.

Читайте також:
Поліція порушила справу щодо детектива НАБУ,
якого закрила вдома свекруха голови НАЗК Корчак

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна