Парламент відклав ухвалення закону про деокупацію Донбасу

 

Верховна Рада не встигла у вівторок, 16 січня, розглянути всі правки до законопроекту про деокупацію Донбасу.

Голова ВР Андрій Парубій заявив, що в середу Рада продовжить розгляд цього законопроекту з поправки №483.

Загалом до законопроекту надійшло 673 поправки і пропозиції від більше ста народних депутатів.
За результатом розгляду поправок і пропозицій на засіданні профільного Комітету з питань оборони і держбезпеки 300 з них було враховано.

На засідання парламенту у вівторок жодна із 373 поправок, попередньо відхилених комітетом, не була підтримана.

Зокрема, представники фракцій “Самопоміч” і “Батьківщина” вносили безліч однакових поправок – аби вписати в назву й тіло закону “АР Крим і місто Севастополь”, однак голосування давало приблизно 60 голосів “за”.

За свідченням позафракційного нардепа Юрія Левченка, на вечірньому засіданні доповідач – секретар комітету Іван Винник – навмисно затягував представлення законопроекту і поправок до нього, адже в залі бракувало голосів для ухвалення закону.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила президентський варіант законопроекту “про деокупацію” в першому читанні.
17 листопада Комітет ВР з нацбезпеки та оборони завершив роботу над підготовкою законопроекту до другого читання.
18 грудня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що законопроект про деокупацію Донбасу відійшов від концепції, запропонованої главою держави.

У пояснювальній записці вказується, що цей законопроект приймається для зміни режиму АТО і для врегулювання правового статусу “фактично окупованих окремих районів Донецької та Луганської областей”. Також Росія визнається країною-агресором тощо.

Читайте також:
Соціологи й громадські активісти висловили застереження щодо законопроекту
про деокупацію Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна