У Чехії винесли вирок активістці Femen, яка напала на президента Земана

 

Активістку руху Femen Анжеліну Діаш, яка накинулася на президента Чехії Мілоша Земана на виборчій дільниці в Празі, визнали винною у скоєнні кримінального злочину.

Як повідомила “Європейська правда” з посиланням на чеські ЗМІ, громадянку України 14 січня судили за обвинуваченням у хуліганстві і винесли вирок – 3 місяці ув’язнення з випробувальним терміном 1 рік.
При цьому, за рішенням суду, вона має залишити країну. Діаш отримала заборону на в’їзд у Чехію (фактично – в Шенгенську зону) терміном на 1 рік.

Чеське видання Aktualne не уточнює статтю кримінального кодексу, але підтверджує, що вирок у кримінальній справі винесений.

За словами адвоката, українка визнала вирок, бо хоче повернутися додому, шкодує, що так сталося, але “вважає себе невинною”.

У іншому повідомленні Aktualne посилається на чеських коментаторів, які вважають, що вчинок дівчини допоміг євроскептику Земану мобілізувати електорат, аби здобути перемогу в першому турі.

Фото: Reuters

Як повідомляла “Новинарня“, у п’ятницю, 12 січня, темношкіра активістка Femen, громадянка України Анжеліна Діаш влаштувала акцію на виборчій дільниці у Празі: коли президент Мілош Земан збирався проголосувати, дівчина кинулася на нього з оголеним торсом, вигукуючи: “Земан – путінська повія!” Ця ж фраза була написана також у неї на грудях.
На дільницю Ангеліна Діаш де Кінташ потрапила за фальшивим посвідченням журналістки сайту “Українська правда”.

Раніше Діаш відзначалася подібними акціями в адміністрації президента України на прес-конференції з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, а також на футбольному матчі в Харкові Україна-Туреччина, де вона виступала з оголеним торсом проти Ердогана.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.